Vår mat

Thailändsk mat är världskänd för den harmoni mellan starkt, milt, sött, salt och surt som kännetecknar varje rätt. Thailändsk mat är en förening av urgammalt österländskt och västerländskt inflytande vilket resulterat i något unikt thailändskt.

Under årens gång har thailändarna försiktigt fört in utländska inslag som smält samman med de lokala ingredienserna. Soppor och nudelrätter från Kina, curryrätter från Indien och satays från Indonesien har alla haft en påverkan på det thailändska köket. Vissa rätter är kryddstarka, men det finns åtskilliga val för den som föredrar mildare kryddning.

Thai herbs

Liksom andra asiatiska kök är det thailändska baserat på ris och nudlar, men det finns ändå ett rikt urval. Thailändska curryrätter är kända för att bränna i munnen en kort, men intensiv stund, till skillnad mot de från de indiska där den starka kryddningen hettar till under en längre period. Många av kryddorna och örterna i den thailändska maten tros ha medicinska fördelar, som till exempel att förbättra matsmältningen.

De flesta thailändska rätterna omfattar fyra grundinslag; sött, surt, salt och kryddstarkt. Det är harmonin mellan dessa smaker som gör thailändsk mat så unik och oemotståndlig.

Thailändsk mat är generellt väldigt hälsosam och näringsrik och vi har utvecklat vår meny och recept för att reflektera och förstärka detta. Urvalet av rätter baseras på popularitet, smak och näringsinnehåll men även för att de ska passa väl in i en restaurang med den snabba service som våra gäster önskar.

Många personer lider av matallergier och vi har identifierat riskfaktorer som vi redovisar för våra gäster. Användandet av MSG (monosodiumglutamat) har minimerats och andra smakförstärkare och tillsatser har undvikits totalt. Vi använder bara ingredienser av högsta kvalitet